El passat dimecres 25 de maig es va fer públic el nom de la proposta guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines el passat 2015. El guardonat ha estat “Ventura” un text de Cristina Clemente interpretat per David Planas i Meritxell Yanes.

El lliurament de l’estatueta l’ha realitzat el Director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, el Sr. Francesc Ten en el transcurs de La Gala d’entrega de Premis de l’AGT a la sala La Planeta de Girona.

Enguany per escollir el millor espectacle han participat un total de 272 persones entre socis de l’AGT, programadors, premsa cultural i altres professionals escampats pel territori, que han pogut participar a la votació.

“Ventura” és una proposta dirigida per Víctor Muñoz on es reflexiona a partir de dues dones sobre la presa de decisions i es cuestiona què hauria passat si les coses haguessin estat diferents. Un espectacle que s’exhibeix a la casa particular de la parella, Can Pagans a Celrà, amb la particularitat que només poden assistir 25 espectadors per sessió.

Les altres propostes finalistes han estat “Cosas que se olvidan fácilmente” de Xavi Bobés; “La Crida” de Cos a Cos, Històries de boscos i La Planeta; “Momo” de la companyia Anna Roca; “Yvonne, princesa de Borgonya” de la companyia Teatre Brik i “Kilòmetres” de Meritxell Yanes.

També s’ha fet el lliurament del Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques a Jaume Alsina, cap tècnic del Teatre El Jardí de Figueres. La directora artística del Teatre Principal d’Olot i del Festival Sismògraf la Sra. Tena Busquets, ha estat la responsable d’entregar-li l’estatueta.

El jurat format per Pep Torner, Mercè Mas, Natàlia Espinet, Pablo Paz i Cristina Cervià ha volgut reconèixer amb aquest guardó la seva llarga trajectòria, el seu pes en el desenvolupament de l’activitat teatral a l’Alt Empordà i a tots els professionals que realitzen la seva feina entre cametes, invisibles per al públic.

Pep Mora va ser professor del Centre de formació de teatre El Galliner i un brillant i prometedor director i actor de teatre de gest, que va perdre la vida en un desgraciat accident de cotxe l’any 1999 a l’edat de 33 anys, mentre tornava casa de nit després de realitzar unes classes al Galliner. L’entitat ha volgut homenatjar la seva memòria dedicant el seu nom a aquest premi.

Durant la Gala d’entrega de Premis, en representació de l’AGT el Sr. Quim Noguera, director del Centre de formació teatral El Galliner, ha expressat “la voluntat de lluitar plegats professionals i companyies per poder treballar en allò que ens apassiona amb dignitat i alegria”.

La Gala ha estat presentada per l’actriu Mireia Peña i s’ha pogut gaudir de l’espectacle “aWish” de la companyia Carlo Mô & Mr. Di, una de les propostes més interessants d’entre les que s’han exhibit enguany a la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.

Els Premis de l’AGT compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració del Cafè Restaurant Le Bistrot i la Sala La Planeta de Girona.

Podeu veure aquí un resum de La Gala.