Monte Isla

Narratives visuals

Adrià Girona, Andrea Pellejero i Rut Girona s’agrupen el 2020 per crear Monte Isla. L’Adrià i l’Andrea, com a directors artístics, s’encarreguen de la creació de la peça i del contingut conceptual i artístic; la Rut és la responsable de producció i comunicació. A més, Monte Isla compta amb simpatitzants i col·laboradors que treballen com a satèl·lits de forma intermitent. La companyia aspira a generar una plataforma de trobada interdisciplinària i investigació artística al voltant de la creació teatral contemporània.

Monte Isla neix de la necessitat de professionalitzar una relació a tres com a creadors. Aquesta relació es basa en el treball a partir de l’experiència plàstica, el contacte amb els objectes i amb l’espai; un treball que es desenvolupa a la sala d’assaig i en la trobada amb la matèria. Quan ens submergim en un procés de creació no sabem què ens trobarem, i és a través de la vivència de la feina pràctica en els assajos que sorgeix la nostra inquietud artística i la necessitat d’expressar-la. Creiem que l’experiència que es viu en el procés de creació configura en gran manera el caràcter de la peça, així que ens sembla essencial entendre els temps de producció al marge dels establerts per la indústria cultural. Per això, preferim dir que ens dediquem a acompanyar la creació d’una peça i no a fer-la. Perquè creiem fermament que cal deixar que una creació artística neixi per ella mateixa.

Monte Isla va estrenar la creació Allí donde no estamos al Festival Si no vols pols no vinguis a l’era de l’espai Nyam Nyam a Mieres el passat 20 d’agost de 2021 i actualment es companyia resident a la Nau Ivanow.