Cassà de la Selva es suma als municipis que integren la Xarxa amb “Les nits de la Coma”

El proper dijous 13 d’octubre el Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix acollirà l’espectacle “In vino veritas” de la clown Merche Ochoa (Premi Nacional de Circ 2014), que donarà el tret de sortida a la nova temporada de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.

A part de Merche Ochoa, Tactilicuä i República Tòxica, Juancallate, Marta Reyner, Criant Pèl, Carlo-Mô & Mr. Di, Cia. Ortiga, Rubén Martínez Santana, Yoshi Hioki, Vivir del Bolo i La flor roja són la resta de companyies que conformaran la programació de la Xarxa Gironina de Cafè Teatre aquest darrer trimestre de 2016. La temporada continuarà fins el mes de juliol de 2017 però el programa està encara en preparació.

La Xarxa

Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix el circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines que es va iniciar el passat 2014 i que continua desenvolupant-se als municipis de Sarrià de Ter, Platja d’Aro, Vilablareix, La Bisbal d’Empordà i enguany, Cassà de la Selva.

El seu origen el trobem l’any 2010, quan l’AGT va engegar, conjuntament amb l’Ajuntament de Sarrià de Ter, el cicle de cafè-teatre Les nits del Coro, una proposta que manté una magnífica acollida i que enguany enceta la seva setena temporada.

Els eixos amb els quals es configura la Xarxa, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències…; professionalitat en la gestió; rigor artístic; la combinació d’espectacle i la possibilitat de prendre una copa fent un mos; i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador.

El cicle manté els objectius d’oferir una programació eclèctica d’espectacles teatrals de petit format, professionals i per adults a les comarques gironines; donar l’oportunitat a les companyies professionals locals d’exhibir-se, tant amb espectacles acabats com amb projectes en procés de creació; i afavorir una reducció de despeses per a tots els espais participants.

Les nits de la Coma

Enguany s’afegeix al projecte el municipi de Cassà de la Selva que oferirà la programació quinzenalment els divendres a les 21:30 h a l’Espai del Casal fins el mes de març.

Amb aquest són cinc els municipis gironins que s’han sumat a aquest circuit fins el moment: Sarrià de Ter, Platja d’Aro, Vilablareix, La Bisbal d’Empordà i Cassà de la Selva. No obstant L’AGT continua treballant per afegir més espais a aquesta Xarxa.

Les nits del Coro a l’edifici d’El Coro de Sarrià de Ter, els dijous a les 21:30 h; Les nits de teatre del CAF al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, els divendres a les 21 h; Les nits de Can Gruart a l’edifici de Can Gruart de Vilablareix, mensualment els dijous alterns a Sarrià de Ter a les 21:30 h; Les nits del barri del Convent al claustre del Convent dels Franciscans de La Bisbal d’Empordà, els dijous d’estiu a les 21:30 h, i ara Les nits de la Coma a Cassà de La Selva.

Tots cinc cicles compten amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments, la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.

Podeu descarregar la graella amb la programació i les imatges dels espectacles d’aquest 4art trimestre de 2016 al següent link