L’espectacle de Clàudia Cedó ha estat el més votat entre els professionals del teatre gironí

Aquest dilluns 22 de maig s’ha fet públic el nom de la proposta guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines el passat 2016. La guardonada ha estat “L’home sense veu” un text de Clàudia Cedó interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà.

El lliurament de l’estatueta l’ha realitzat la Presidenta de l’Associació Gironina de Teatre, la Sra. Anna Roca en el transcurs de la Cerimònia d’entrega dels Premis de l’AGT a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona.

Enguany per escollir el millor espectacle han participat un total de 312 persones entre socis de l’AGT, programadors, premsa cultural i altres professionals escampats pel territori, que han pogut participar a la votació.

“L’home sense veu” és una proposta escrita i dirigida per la banyolina Clàudia Cedó, coproduïda per Històries de Boscos, la Sala Flyhard i el Festival Temporada Alta, on es parla de les comunicació entre les persones, la soledat i la possibilitat de trobar un llenguatge comú, un traductor universal que serveixi per connectar amb els altres, encara que estiguin lluny.

Les altres propostes finalistes han estat “La filla de Chagall” de Ferran Joanmiquel a càrrec de Cos a Cos Teatre; “Primer Àlbum” de El Solar – Agencia de detectives de Objetos (Xavier Bobés, Shaday Larios i Jomi Oligor), coproduïda per Temporada Alta; “Realpolitik” d’Elies Barberà i Carles Fernández Giua, a càrrec de Teatre de l’Enjòlit i Sala La Planeta, coproduïda per Temporada Alta i “Súperbleda” de Jordi Palet, a càrrec de la companyia La Bleda, també coproduïda per Temporada Alta.

Premi “Pep Mora”

També s’ha fet el lliurament del Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques a Janot Carbonell, professor, actor, director, dramaturg i activista. L’actriu Meritxell Yanes membre del Jurat i guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle per “Ventura” l’any passat, ha estat la responsable d’entregar-li l’estatueta.

Janot Carbonell, visiblement emocionat, ha fet un repàs de la seva trajectòria dins el món del teatre des de les seves primeres passes com a titellaire, el Talleret de Salt, el seu pas com a professor del Centre de formació teatral El Galliner i finalment ha volgut reivindicar la llibertat del jove clown palestí Abu Sakha, detingut sense càrrecs l’any 2015 per part de les autoritats israelianes.

Durant la Cerimònia d’entrega de Premis, Anna Roca, ha expressat “la importància de la cultura i la necessitat que les institucions hi donin suport”.

La Cerimònia ha comptat també amb la intervenció de l’actriu Anna Casals i s’ha pogut gaudir d’un fragment adaptat per a l’ocasió de l’espectacle “Dolça la bufona” de Dolça Vilallonga.

A la imatge d’esquerra a dreta: Anna Roca, David Subirà, Clàudia Cedó i Janot Carbonell. Foto: Marcel Asso