Per cinquè any consecutiu la sala El Coro, situada al número 9 de la placeta de la Font de Sarrià de Ter, acull el cicle d’espectacles de cafè teatre Les nits del Coro. Organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i amb el suport i la producció de l’Associació Gironina de Teatre (AGT), el cicle presenta quinzenalment una programació eclèctica on hi tenen cabuda l’humor, el clown, la màgia, el circ o la comèdia física entre d’altres gèneres, sempre amb una forta presència de companyies professionals gironines.

Les responsables de la inauguració aquest dijous 6 de novembre seran Les Diàstole Sísters, amb “Las Carmelitas con botas”. La companyia formada per les actrius Eva Domingo i Núria Urioz defineixen la peça de la següent manera:  “La CCCB (Congregación de las Carmelitas Con Botas) ens envia a dues de les seves Monges Conferenciants de l’Ordre Segon o Segon Ordre,  segons l’ordre… Aquestes germanes ens ofereixen la seva peculiar conferència sobre les solucions que proposa la congregació davant els greus problemes de la societat actual

Enguany l’obertura de la sala tornarà a ser a les 9 del vespre per a gaudir dels montaditos i el servei de bar, mentre que els espectacles començaran a dos quarts de deu.

La programació continuarà el 20 de novembre amb la sessió de contes per adults “Pájaro de ceniza” a càrrec del japonès Yoshi Hioki. Per al mes de desembre està previst comptar el dia 4 amb l’humor de “La teoria del riure” de la companyia Claret Papiol, i la màgia del figuerenc Raul Black el dia 18.

Per 2015 hi ha prevista l’estrena del darrer espectacle de la companyia La minúscula i la presentació en format cafè teatre de “Pau I. El conqueridor” de l’actor David Planas, entre d’altres.

Com a novetat, l’AGT ha arribat a un acord per traslladar aquesta experiència a d’altres municipis i ha creat la primera Xarxa Gironina de Cafè Teatre. Una vegada al mes es podrà gaudir del mateix espectacle els dijous a Sarrià de Ter, els divendres a Les nits de teatre del CAF, al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro i els dissabtes a Les Nits Golfes de La Cate, a la Catequística de Figueres. Aquesta és una iniciativa que l’entitat treballava pràcticament des de l’inici d’El Coro, que s’ha pogut materialitzar aquesta temporada i que pretén afavorir la difusió de les arts escèniques i els espectacles de petit format a les comarques gironines.

Les nits del Coro i la Xarxa Gironina de Cafè teatre compten amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Gironès.