El passat dimarts 9 de setembre es va formalitzar la signatura del conveni de cessió de la documentació històrica del Centre de formació teatral El Galliner a l’Arxiu Municipal de Girona. Van signar l’alcalde de Girona Carles Puigdemont i Casamajó i el president de l’AGT Sr. Joan Vilajoana i Cots, sota l’atenta mirada del director de l’Arxiu Municipal de Girona, Sr. Joan Boadas.

Amb l’entrega d’aquest material es vol preservar en òptimes condicions la memòria documental de l’Associació, i posar-la a disposició de la ciutadania i les noves generacions.

El material entregat consta de cinc caixes amb material de ACME (l’entitat que després va passar a ser l’AGT) i l’Associació Gironina de Teatre des de l’any 1990 fins a 2010, amb fotografies, vídeos, pòsters, fulletons, actes i diferents documents administratius i memòries d’activitats teatrals realitzades a les comarques gironines. D’entre aquest material destaca tot el relacionat amb el Centre de formació teatral El Galliner, el projecte més important de l’entitat i per on han passat bona part dels actors i actrius professionals en actiu de les comarques gironines.

Amb aquesta cessió s’inicien els actes de celebració del vint-i-cinquè aniversari de l’entitat, que giraran al voltant de la preservació i la recuperació de la memòria teatral gironina.