El guardó és un reconeixement a la contribució al desenvolupament de les arts escèniques professionals a les comarques gironines

Avui s’ha fet pública la resolució del Jurat encarregat de seleccionar la persona o institució guardonada amb el Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques professionals gironines aquest 2018. Enguany ha recaigut en Tena Busquets i Costa, Directora del Teatre Principal i del Festival de dansa Sismògraf d’Olot i a tot el seu equip d’arts escèniques d’Olot Cultura.

Els motius pels quals se’ls ha considerat mereixedors d’aquest guardó han estat la seva vàlua al capdavant de la gestió de les arts escèniques a l’administració pública dirigint el Teatre Principal d’Olot, els Festivals Panorama i Sismògraf i desenvolupant el projecte de formació Laboractori; la seva aposta decidida pels formats escènics contemporanis, integrant la creació en el patrimoni de la ciutat en un equilibri entre entreteniment i innovació; el seu compromís amb les arts escèniques del territori, impulsant des d’Olot una programació descentralitzada de qualitat; la seva passió per l’ofici de gestora cultural i el seu suport a artistes i creadors, han estat factors que el jurat ha valorat per fer-los mereixedors d’aquest guardó.

Per aquesta sisena edició l’Associació Gironina de Teatre, organitzadora del Premi, ha configurat un jurat d’experts format per Àngels Bassas, actriu i escriptora; Janot Carbonell, professor, director, dramaturg i activista guanyador del Premi “Pep Mora” 2017; Llàtzer Garcia, dramaturg i director; Amaranta Gibert, programadora del Teatre de Lloret i l’actor i director Quim Lecina.

La Cerimònia d’entrega del Premi està prevista per al proper dimecres 17 d’octubre de 2018, a les 19:30 h al 1er pis de la Sala La Planeta de Girona, amb entrada lliure.

El Premi “Pep Mora” compta amb la col·laboració de la Sala La Planeta i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.