El passat dimecres 10 de maig es va celebrar a Girona la trobada del Jurat encarregat de seleccionar la persona o institució guardonada amb el Premi “Pep Mora” a la contribució a les arts escèniques, que ha recaigut en la figura del professor, director, dramaturg i activista Janot Carbonell.

El Jurat ha valorat la gran quantitat de kilòmetres recorreguts com a professional vinculat al territori; el seu carisma i la seva mirada artística personal sempre compromesa; la capacitat de reinterpretar els textos clàssics en les seves posades en escena, i el fet de ser mestre de molts dels professionals i aficionats del món teatral gironí.

Aquest Jurat d’experts ha estat format per Pere Box, tècnic de cultura de l’Ajuntament de Blanes; Tena Busquets, directora del festival Sismògraf d’Olot; Sílvia Cadanet, actriu i clown; Xavier Valentí, tècnic i programador del Festival Còmic de Figueres i Meritxell Yanes, actriu i productora de “Ventura”, guanyadora del Premi de l’AGT al millor espectacle de 2015.

Finalistes al Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques professional de les comarques gironines de 2016

Així mateix s’han conegut els finalistes del Premi de l’AGT al millor espectacle d’arts escèniques professionals de les comarques gironines de 2016, que són: La filla de Chagall de Cos a Cos teatre; L’home sense veu de Claudia Cedó coproduït per Històries de Boscos, Temporada Alta i Sala Flyhard; Primer Àlbum de El Solar – Agencia de detectives de Objetos, coproduït per Temporada Alta;  Realpolitik a càrrec de la Sala La Planeta, Temporada Alta i Teatre de l’Enjòlit i Súperbleda, una coproducció de la companyia La Bleda i Temporada Alta.

Per optar a aquest premi els espectacles han de comptar amb un equip artístic amb una presència significativa de professionals vinculats a les CCGG, que la companyia (o en el seu defecte productora) tingui establerta la seu social a les comarques gironines i que l’espectacle s’hagi estrenat durant l’any anterior.

Per escollir-lo es convida a votar als socis de l’AGT, als programadors de les CCGG, a responsables de cultura de la premsa local i a diferents professionals de les arts escèniques del territori i activistes culturals.

El sistema de votacions consta d’una primera fase on es poden escollir fins a tres propostes d’entre un llistat amb tots els espectacles produïts a Girona durant l’any anterior. Les més votades passen a una segona ronda on només se’n pot triar una, que serà la guanyadora del Premi.

L’espectacle guanyador es donarà a conèixer a la Cerimònia d’entrega dels Premis de l’AGT que tindrà lloc el proper 22 de maig de 2017, a les 20 h a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona. Durant la Cerimònia també es farà entrega del Premi “Pep Mora”.

Els Premis de l’AGT compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la col·laboració del Restaurant Els Jardins de la Mercè i cava “L’Apassionat” de Vidart.