Ja és obert el període de inscripcions per a l’activitat Actors x 1 dia, una proposta flexible perquè cap centre educatiu es quedi sense fer un tast de teatre.

L’Associació Gironina de Teatre ofereix als centres educatius de les comarques gironines  aquestes classes d’introducció al teatre a mida per als seus alumnes. Els centres poden triar, permanentment, entre diverses disciplines teatrals: interpretació, vestuari, escenografia, teatre musical, teatre de gest, lectura en veu alta…

La jornada s’adapta a les necessitats específiques de cada centre, ajustant el pressupost en funció del nombre d’alumnes, d’hores i el lloc on s’imparteixin les classes.

Aquest curs hem tornat a experimentar un creixement espectacular assolint un nou rècord de participació: 26 centres educatius, 108 grups, 1906 alumnes i una valoració d’un 9,16 sobre 10 de mitjana.

L’activitat compta amb el suport del Departament de Cultura de la  Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, i la garantia dels més de vint-i-cinc anys del Centre de formació teatral El Galliner.

Proposta de tallers per a secundària

Interpretació

Els alumnes es posaran a la pell dels actors. Treballaran conceptes teatrals com la veu, el cos i la improvisació per entrar en el món dels personatges i les escenes, endinsant-se en l’univers del teatre d’una manera fàcil i divertida.

Vestuari

Analitzarem diversos materials, teixits, dissenys, patrons i vestits de totes les èpoques; desvetllarem els secrets dels dissenyadors de vestuari i, finalment, farem de figurinistes i “vestirem” actors a partir de les premisses d’un director.

Escenografia

Un taller per treballar el concepte d’espai escènic, del joc que s’accepta entre actors i públic, el rol dels objectes… Coneixerem maquetes, esbossos, dibuixos de diverses produccions i participarem en el procés de creació d’una escenografia.

Teatre musical

Per experimentar que se sent quan poses els teus sentits a l’escenari en clau de musical. Abordarem les tres disciplines del teatre musical: interpretació, cant i dansa. Una bona fórmula per explorar noves maneres d’expressar-se d’una manera interessant i atractiva.

Teatre de gest

A partir del nostre cos farem un viatge gestual a la ganyota, a l’histrionisme, a la paròdia, cap al mim. Primer, prenent consciència del propi aparell psicomotriu i, després, coneixent la tècnica per aprendre a utilitzar-lo, tot expressant les emocions i les sensacions d’una manera espontània i creativa.

Lectura en veu alta

Aprendrem tècniques per captar l’atenció del públic, per transmetre l’essència dels textos amb estil propi, per aprofundir en l’expressivitat de la paraula i que l’artifici del text es torni una eina de plaer per a comunicadors i oients.

Proposta de taller per a primària

Joc escènic (infantil, de 6 a 11 anys)

El teatre és una eina excel·lent per al desenvolupament personal i l’eina bàsica per al seu aprenentatge, el joc teatral. Amb un marcat esperit lúdic treballarem a partir d’exercicis i d’improvisacions, per comprendre (encara que sigui en un estadi molt elemental) les regles bàsiques del teatre.

Més informació i inscripcions

Tel. 972 20 58 84
a/e agt@agt.cat