El passat dimarts 13 de desembre vam celebrar la Gala de Premis AGT, on es van fer l’entrega de diversos premis, amb la col·laboració del curs bàsic avançat del Galliner que va es va encarregar de fer un fil conductor entre les presentacions.

El Premi AGT-Cristina Cervià, a millor espectacle de la temporada estrenat a les comarques gironines, va ser presentat per Mario Rebugent i Nicolau Gómez com a representants de la Junta de l’AGT. Aquest guardó el va guanyar l’obra “Els colors del Duke Ellington” de Marcel Tomàs & Cascai Teatre que la van rebre amb un discurs valorant el mèrit del talent gironí, l’esforç de crear una companyia de zero, i recordant el talent de la Cristina Cervià.

El Premi Pep Mora a la trajectòria cultural el va presentar en Claret Papiol, professor del Galliner i guanyador de l’any passat del guardó, que va llegir una emotiva ressenya al diari escrita per Xavier Ruscalleda quan va morir Pep Mora. El Premi el van guanyar La fira de circ de la Bisbal, que van dedicar-lo a la memòria de Lola Casademont.

Anna Hidalgo de la Cia. Ahí lo dejo, com a guanyadora de l’edició anterior del Concurs Implica’ns, va ser l’encarregada d’anunciar a la Cia. Les Valkiries com a guanyadora d’enguany pel seu projecte “Plecs” que rebrà una residència al Centre d’Arts Escèniques el Canal de Salt, i 2000€ a la producció de l’espectacle.

Sobre “Plecs”:

Plecs és una investigació teatral al voltant de l’univers dels plecs. Neix com a treball final de carrera dels nostres estudis i tracta de la exploració concreta i abismal dels conceptes de plegar i desplegar. Una successió de possibilitats de moviment a partir de la senzillesa del plec, que pretén abordar temes tan complexos com el pas del temps, el destí cíclic i pervers del relat històric, la censura o les ferides; a través de moviments relacionats sempre amb el fet de plegar: tensar, destensar, contraure, dilatar, comprimir, explotar. Plecs és un punt de partida que es basa i conviu en un fràgil equilibri entre la interpretació física, el material escènic, la il·luminació i el tempo de la peça.