22 centres educatius i més de 1200 alumnes han realitzat l’activitat organitzada per l’Associació Gironina de Teatre

El passat 16 de maig es va realitzar la darrera jornada dels cursos de teatre a mida per a centres educatius Actors x 1 dia, que va començar el 10 d’octubre de l’any anterior.

Enguany han estat 1216 alumnes de 22 centres educatius de les comarques gironines els que han gaudit de les classes d’iniciació a les arts escèniques organitzades per l’AGT amb el segell de qualitat del Centre de formació teatral El Galliner. Un increment de més d’un 70% d’alumnat respecte al curs passat.

Enguany destaquen com a novetat les jornades en que s’ha realitzat l’activitat per a alumnes de cicle inicial i mitjà, adequant la formació a aquest segment amb classes de joc escènic.

Actors x 1 dia és una proposta on els centres poden combinar en una jornada un tast de diferents disciplines teatrals a escollir entre interpretació, escenografia, vestuari, maquillatge, clown, teatre de gest, teatre musical, circ, cabaret, titelles, il·luminació… L’organització adapta la jornada a les necessitats específiques de cada centre, ajustant el pressupost en funció del nombre d’alumnes, d’hores i el lloc on s’imparteixin les classes.

Una proposta flexible perquè cap centre es quedi sense fer una degustació del món teatral, contribuint a l’alfabetització cultural i el creixement personal de l’alumnat (en tant que el teatre és una pràctica que ajuda a construir la personalitat i reforça el coneixement propi i la seguretat personal) i afavorint la creació de nous públics per a les arts escèniques.

Cal destacar que la mitjana de valoració que fan els responsables dels centres participants una vegada realitzada l’activitat és d’un 9,33 sobre 10.

Actors x 1 dia compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.