Platja d’Aro, Figueres, Sarrià de Ter i l’Associació Gironina de Teatre s’uneixen per crear un circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines

Amb els objectius d’oferir una programació eclèctica d’espectacles teatrals de petit format, professionals i per adults a les comarques gironines; donar l’oportunitat a les companyies professionals locals d’exhibir-se, tant amb espectacles acabats com amb projectes en procés de creació; i afavorir una reducció de despeses per a tots els espais participants, neix enguany la Xarxa Gironina de Cafè Teatre.

L’any 2010, l’AGT va engegar, conjuntament amb l’Ajuntament de Sarrià de Ter, el cicle de cafè-teatre Les nits del Coro, una proposta que ha tingut una magnífica acollida i de la que enguany celebrarem la quinta temporada. Per l’escenari d’El Coro han passat més de 60 espectacles de diferents disciplines teatrals, amb una mitjana d’ocupació del 70%. L’any 2014 es va sumar L’Espai La Catequística de Figueres Les Nits Golfes de La Cate, assumint també una alta ocupació i una valoració molt positiva dels espectacles.

Ambdós espais continuen el projecte aquesta temporada 2014-2015, als quals s’ha afegit el CAF (Centre l’Avenir Fanalenc) de Platja d’Aro. 

Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix aquest circuit d’espectacles de petit format a la demarcació que s’inicia enguany presentant un mateix espectacle mensualment als municipis de Sarrià de Ter, Platja d’Aro i Figueres.

Les nits del Coro a l’edifici d’El Coro de Sarrià de Ter, els dijous a les 21:30 h; Les nits de teatre del CAF al Centre L’Avenir Fanalenc de Platja d’Aro, els divendres a les 21 h, i Les Nits Golfes de La Cate a l’Espai Cultural La Catequística de Figueres, els dissabtes a les 23 h. Tots tres cicles compten amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments i la producció de l’Associació Gironina de Teatre. 

Els eixos amb els quals es configura la proposta, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències…; professionalitat en la gestió; rigor artístic i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador. 

La Xarxa Gironina de Cafè Teatre compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El espectacles programats per aquesta temporada 2014-2015 són: 

20, 21 i 22 de novembre de 2014

Yoshi Hioki (Japó) presenta
Pájaro de ceniza (sessió de contes per adults)

Ocell de paper que en els seus plecs amaga les paraules de l’amor i el silenci dels misteris de la vida i la mort. Ocell de paper que sobre les seves ales fràgils sosté l’esperança i la tristesa. Ocell de paper que fins i tot consumit per les flames, vola per la nostra imaginació i els nostres somnis amunt dalt del cel.

4, 5 i 6 de desembre de 2014

Claret Papiol presenta
La teoria del riure (humor)

El senyor Paparinassa és un professor excèntric que imparteix una classe magistral sobre la seva particular teoria del riure. L’objectiu: demostrar quan, com, per què i de què riem o no riem. La dissertació es desenvolupa a través de fórmules matemàtiques i factors filosòfics imprevisibles que juguen amb els conceptes, les paraules i els objectes i que donen a l’acte un sentit lúdic, dislocant i altament còmic.

8, 9 i 10 de gener de 2015

Cia. La minúscula presenta
Top Ten (les deu frases que mai has de fer servir per acabar amb una relació)

Després del petit gran èxit de ELS FRUITS DE LA PASSIÓ La minúscula es disposa a presentar un nou espectacle amb el mateix format: humor fresc, directe i proper de la mà de set actors disposats a fer-vos-ho passar molt bé. Amb música en directe, “TOP TEN” vol ser un espectacle per riure i passar una bona estona tractant amb humor un dels moments més dramàtics de la vida en parella: la ruptura.

5, 6 i 7 de febrer de 2015

Cia. Som Teatre presenta
Una tarda normal on els peixos cantaven (humor)

Un home, un espai, una tarda normal… El nostre protagonista ens farà descobrir que hi ha molt més del que es pot percebre a simple vista si obre bé els ulls… si es deixa sorprendre per l’imprevist i l’inimaginable. Una història d’humor, tendra i senzilla que ens transportarà a mons imaginaris.

5, 6 i 7 de març de 2015

Cia. Teatre a la llauna i l’avi Robert presenten
Pau I el Conqueridor (humor)

En Pau Managuerra és un professor d’història a l’atur que somia amb una Catalunya independent. Un dia, tot netejant les restes d’un incendi forestal, té una revelació divina: hi ha una possibilitat perquè aquest somni es faci realitat. Només ha de seguir un pla de quatre passos: 1. Declarar la independència del seu pis respecte de Catalunya. 2. Coronar-se rei. 3. Conquerir Catalunya. 4. Abdicar.

9, 10 i 11 d’abril de 2015

Cia. Comsona? presenta
Música i LletrA (poesia i música)

A través de textos poètics ens parlaran de la VIDA. Ens emocionarem amb un recorregut de poesia i música que ens evocarà sentiments d’amor i desamor, d’infantesa i de maduresa. Viatjarem als nostres mons particulars acompanyats de paraules musicades. La importància de la paraula cantada mostrarà com els mots en tot moment són presents.

La música i les paraules són els ingredients d’aquesta proposta amb una presentació a escena exquisida i senzilla. Suggeridora proposta que converteix textos poètics en un musical.

7, 8 i 9 de maig de 2015

Meritxell Yanes presenta
Kilòmetres (working progress)

Comences a caminar i no saps quants kilòmetres arribaràs a fer, no saps cap on aniràs, ni on acabaràs ni quan et trobaràs el final. Aquesta és la història de quatre camins que en un punt s’uneixen i creen riures, plors, fe, il•lusió, desesperació, oportunitats, decepcions, lluites, penes, alegries però per sobre de tot amor, molt d’amor.

En ple procés de creació el conta-kilòmetres de Kilòmetres s’inicia i podeu ser testimonis de les seves primeres passes.