La guardonada s’ha conegut dins La Gala commemorativa del vint-i-cinquè aniversari del Centre de formació teatral El Galliner

 

Aquest dijous 14 de maig s’ha fet públic el nom de la guanyadora del Premi de l’AGT corresponent a 2014, la gironina Cristina Cervià, i se n’ha fet el lliurament durant La Gala dels 25 Anys d’El Galliner al Teatre Municipal de Girona. Els socis i sòcies de l’AGT han volgut reconèixer amb aquest guardó la seva empenta; el seu treball com a actriu, com a directora i com a pedagoga; la seva implicació col•laborant sempre amb les entitats que s’acosten a les arts escèniques; la seva emprenedoria; el seu coratge i la seva trajectòria.

Perquè

Davant del difícil panorama amb el que s’està havent d’enfrontar al nostre país el món de la cultura en general i del teatre en particular, l’Associació Gironina de Teatre vol destacar els esforços per part de companyies, entitats, empreses i institucions per mantenir l’activitat professional a les arts escèniques a Girona. Per aquest motiu fa dos anys que es va crear el Premi de l’AGT a la millor iniciativa en arts escèniques a les comarques gironines.

El procés

L’Associació Gironina de Teatre acull més d’un centenar de professionals del teatre gironí, i compta amb prou representativitat per valorar quina ha estat al seu parer la proposta que més els ha agradat d’entre totes les realitzades al territori durant l’any passat.

Aquesta proposta pot ser qualsevol cosa: el treball d’un o una professional, un espectacle, una programació, una companyia, un festival, una sala, un ajuntament, la feina d’una entitat, determinades accions de protesta… només s’ha hagut de tenir en compte que s’havia d’haver realitzat dins l’àmbit de les arts escèniques i a les comarques gironines.

Els socis van realitzar una primera volta on cadascú va proposar lliurement l’acció més destacada en aquest àmbit. Després les opcions més votades van passar una segona ronda que va finalitzar el passat dijous 7 de maig amb Cristina Cervià com la proposta més votada.

El premi

L’estatueta és obra de l’artista i sòcia de l’AGT Imma de Batlle. Representa una figura amb barret de copa que suporta la primera lletra de la paraula Teatre, on predominen els colors daurat, blanc i turquesa típics de moltes sales d’exhibició a casa nostra.

La Gala

Aquest dijous 14 de maig de 2015 a les 20 h ha començat al Teatre Municipal de Girona La Gala dels 25 anys d’El Galliner, un dels actes de commemoració de l’aniversari del projecte de Centre de formació teatral gestionat per l’Associació Gironina de Teatre.

L’AGT ha organitzat aquest esdeveniment, per el qual han assistit unes 400 persones, per facilitar el retrobament entre tota la gent que ha participat, d’una manera o altra, en el projecte de l’Escola de teatre de referència de les comarques gironines. Una festa humil i sincera per reivindicar la importància de la formació teatral de qualitat i de proximitat.

La Gala ha volgut ser un encontre entre les diferents generacions de persones que contribueixen i/o han contribuït al desenvolupament del Centre de formació teatral El Galliner, el projecte més important de l’Associació Gironina de Teatre.

La direcció artística i la coordinació de l’espectacle ha anat a càrrec de l’artista Pablo Paz.

Han participat a La Gala Jordi Balló, Núria Borràs, Paula Bosch, Janot Carbonell, Anna Casals, Elisabeth Cauchetiez, Marc Ciurana, Nene Coca, Marta Comasòlivas, Anna Confetti, Helena De Sola, Sílvia Escuder, Txell Faxedas, Titon Frauca, Clara Garcés, Isidre Hernández, Anna Hidalgo, Esteve Holgado, Joffre Huguet, Ferran Joanmiquel, Susana Lloret, Albert Mosoll, Quim Noguera, Àngel Puertas, Eva Saez, Mònica Saguer, Marcel Tomàs, Mireia Vallès, Joan Vilajoana, els alumnes d’El Galliner Abril Álvarez, Arnau Martín, Selam Sala i Xènia Thió i l’equip tècnic del Teatre Municipal de Girona.

La celebració de La Gala continua els actes de commemoració del vint-i-cinquè aniversari del Centre de formació teatral El Galliner, que es clouran al mes de juliol amb la publicació d’un llibre on s’explicarà la història de l’Escola a càrrec de la dramaturga gironina Marta Comasolivas.