El 1948, a Praga, la UNESCO i la comunitat internacional teatral van fundar l’International Theatre Institut (ITI) que, des de 1961, celebra, el 27 de març, el Dia Internacional del Teatre. Entre les diferents activitats teatrals que arreu del Planeta se celebren aquest dia, la més coneguda i repetida és la lectura d’un manifest que cada any l’ITI li encarrega a una personalitat diferent del món del teatre.

L’entitat, a travès del Centre de formació teatral El Galliner, cada any es fa ressò de la iniciativa fent extensiva la celebració a tota la setmana. D’una banda llegint el manifest a les classes (i reflexionant sobre el contingut del mateix i, per extensió, sobre el fet teatral: perquè fem teatre) i, de l’altra, amb accions teatrals públiques.

Enguany, les activitats tindran lloc entre el 20 i el 25 de març de 2017 (atès que, enguany, el 27 de març cau en dilluns) als carrers del Barri vell i el Mercadal de Girona, amb una previsió d’una trentena d’accions teatrals i més de 500 alumnes participants.

El darrer dia hem programat l’acte central, amb la lectura pública del manifest, a càrrec de la reconeguda pallassa Pepa Plana, i una performance multitudinària, oberta a tothom, creada i dirigida per la sòcia Carla Rovira, i a la qual es convida especialment a tots els col·lectius teatrals de les comarques gironines.

L’acte central compta amb el suport i la col·laboració de: ERAM, Aula de teatre UdG, FTAG, FITAG, CAEB, Teatre Municipal, La Planeta, Teatre de Salt, Fundació La Ciutat Invisible, Temporada Alta i Bitó Produccions.