L’AGT presenta el llibre que recull la història del  Centre de formació teatral El Galliner

Dimarts 10 de novembre a les 12 h a l’Aula 4 del Centre de formació teatral El Galliner, a la Casa de Cultura de Girona, es va presentar la publicació del llibre “Pell de gallina” que recull la història de l’escola de teatre de referència de les comarques gironines i de les entitats que l’han gestionat.

L’acte de presentació va comptar amb la representació d’una peça breu a càrrec d’Anna Casals i Rut Castell dirigida per Núria Borràs. Posteriorment hi ha hagut una lectura de les aportacions dels ex-alumnes de l’Escola Pepone Gispert, Mireia Peña i Meritxell Yanes. L’acte va finalitzar amb una roda de premsa amb la presència del Sr. Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; la responsable de la redacció i les entrevistes del llibre Marta Comasolivas; la presidenta de l’AGT Núria Borràs; el director d’El Galliner Quim Noguera i el periodista cultural Xavi Castillón, que ha escrit el pròleg.

Pell de gallina” és un repàs a la gestació i la trajectòria d’El Galliner, des de que es va inaugurar al carrer de la Rosa de Girona fins a l’actualitat, consolidat a la Casa de Cultura de Girona. A banda de la part més documental, el llibre inclou fotografies i entrevistes als protagonistes d’aquesta història. També hi apareixen un recull d’aportacions d’ex-alumnes i socis de l’AGT on expliquen les seves experiències i emocions al voltant de l’Escola.

La responsable de la redacció, la recollida de dades i entrevistes és la dramaturga Marta Comasolivas, la millor coneixedora del fons documental de l’Associació amb més de 15 anys d’experiència treballant a l’entitat.

Marta Comasòlivas és estudiant de Psicologia. Ha treballat en diferents àmbits de les arts escèniques i s’ha format en dramatúrgia a la Casa de Cultura de Girona, L´Obrador de la Sala Beckett i la Cuarta Pared de la mà de professors com Víctor Molina, Enric Nolla, Javier Daulte, Luis Mario Moncada, David Plana i Marc Rossich, entre d´altres.

Ha signat la dramatúrgia de “Viaje a ningun lugar” (Àreatangent de Barcelona), “A la recerca de l’anell perdut” i “Un joc d’ous” (Visites teatralitzades de la companyia Vadecontes). Els darrers anys ha preparat les peces “Melics (o canviant pets per merda)” al projecte “Bellavista, 18” dirigit per Cristina Cervià (2012) i “El pou” dins el projecte de lectures dramatitzades nocturnes “La Casa” ambdós produïts per la Plataforma de dramatúrgia de les comarques gironines.

L´any 2007 va rebre el premi accèssit a la primera edició dels premis DAC otorgats per la Casa de Cultura de Girona.

El llibre compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.