Davant del fet que les persones interessades pel teatre, no troben a Girona una formació tècnica indispensable, els professionals del teatre […] han decidit promoure un centre d’iniciació de tècniques d’actor.

Amb aquestes paraules es presentava el tríptic que anunciava l’obertura al carrer de la Rosa de “El Galliner”. Un projecte d’escola de teatre que van engegar un grapat de companyies gironines professionals del món de l’espectacle l’any 1990, per on avui dia passen prop de dos mil alumnes. D’això fa vint-i-cinc anys, una bona excusa per celebrar-ho.

Aquest inici de curs encetem els actes de commemoració d’aquest aniversari, que s’aniran desenvolupant fins el juny de 2015 i que giraran al voltant de la memòria i la recuperació de la nostra història.

Volem mirar cap al nostre passat i retrobar l’esperit dels professionals que van creure i van crear l’escola de teatre de referència a les comarques gironines, sense esperar que ningú ho fes per ells.

Durant aquests temps han passat moltes coses a l’entitat: alegries, ruptures, retallades, pèrdues, desencontres… però l’Associació sobreviu. Continua contagiant el gust per les arts escèniques i defensant el teatre professional de i a les comarques gironines. L’AGT i el seu projecte més emblemàtic El Galliner, han estat i són un dels dinamitzadors més importants per bona part dels projectes teatrals que triomfen a la demarcació.

Aquest aniversari ha se ser el pretext per tornar a reunir la comunitat teatral gironina i, entre tots, agafar embranzida per superar els reptes que ens depara aquest incert futur que ens hem de menjar amb patates.