Tècniques d’improvisació i creació d’escenes a càrrec de Carles Castillo

Adreçat a actors i actrius professionals

El curs de tècniques d’improvisació és una introducció a les tècniques, creació i desenvolupament d’escenes teatrals improvisades a partir de les possibilitats de cadascú, descobrint y millorant totes las facetes artístiques, l’humor, el drama i sobretot la naturalitat de la interpretació.

La creativitat escènica quan parlem de la improvisació neix quan l’improvisador és capaç de crear a partir del blanc mental, saber construir un espai, un personatge, una situació, etc.

Objectius

L’objectiu principal és que l’alumnat descobreixi el valor de la improvisació com a eina essencial en la formació d’un actor-actriu.

Aquestes tècniques seran les que ajuden a construir una improvisació amb la garantia de tot i ser improvisada disposa de tots els coneixements i tècniques per a poder crear qualsevol situació que se’ls proposi amb la completa seguretat, tranquil·litat i divertiment a través de l’escolta, la creació d’espais i/o de personatges, el desenvolupament de les escenes, etc. Les tècniques d’improvisació són una ajuda per a qualsevol moment que un actor-actriu hagi de realitzar un càsting, rodatge, etc.

Continguts

  • Escalfament mental i físic
  • Creació d’espais teatrals
  • Com neix un personatge
  • Creació d’un text
  • Tècniques d’escolta i visualització
  • La dramatúrgia del text teatral

Carles Castillo

Comença la seva carrera artística entre els anys 1988 i 1989. Fins el moment ha produït en la seva pròpia companyia més de 15 espectacles. A la televisió ha treballat a sèries com Al salir de clase, El comisario, Aquí no hay quien viva, Miguel Hernández, Severo Ochoa, Qué punto de tele cinco, o en programes de José Mota. Cinematogràficament a les pel·lícules Todos a la cárcel, La semana que viene sin falta o Atasco en la nacional entre altres. Ha col·laborat o treballat a diferents emissores de ràdio com Onda Cero, Radio Nacional, Punto Radio o Cadena Ser. En el camp del teatre és un dels components de la companyia IMPREBÍS, pioners a l’Estat Espanyol de la Improvisació, amb més de 3.000 representacions i més d’un milió d’espectadors. Ha creat i dirigit més de quinze espectacles. Actualment està de gira Nacional amb l’espectacle Por los Pelos i amb els seus espectacles unipersonals Piano Piano, Recuerdos del Pasado, etc. Compta amb diferents llibres editats sobre Improvisació i Mim. Ha treballat internacionalment a Itàlia, França, Eslovàquia, Viena, Bratislava, Colòmbia, Argentina, Guatemala, El Salvador, Cuba, Bolívia, Veneçuela, Perú, Guinea Equatorial, Paraguai, etc.

www.carlescastillo.net

On: Centre de formació teatral El Galliner, Girona
Quan: Del 13 al 16 de desembre de 2018
Horari: De 10 a 14 h
Preu: 220 € (140 € per a socis de l’AGT, AADPC i APCC *)
* Possibilitat de pagament fraccionat per a socis

Admissió al curs per ordre d’inscripcions (un cop realitzat l’ingrés). Places limitades.

Inscripcions i més informació
a/e agt@agt.cat
Tel. 972 221 377, de dilluns a dijous de 10 a 15 i de 16 a 19 h.

amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El Galliner

Coneixes El Galliner?

Fes click aquí per accedir a la programació i cursos del centre

SEGUEIX-NOS