Activitats

Diferents projectes per dinamitzar el teatre a les comarques gironines

Masterclass de vestuari amb Carme Puigdevall i Plantés


Els millors trucs per transformar la roba per a l’escena amb Carme Puigdevall i Plantés

Adreçat a responsables de vestuari de companyies teatrals de les comarques gironines

Desvetllarem els diferents processos que podem realitzar en una peça de roba per modificar algunes de les seves característiques. Aprendrem d’una manera pràctica com tractar els teixits per aconseguir diferents acabats amb finalitats dramàtiques: envelliment, desgastat, tacat o embrutit fix després del rentat, canvi de color amb tints naturals...

Carme Puigdevall i Plantés

Signa el seu treball sota la marca CarmePuigdevalliPlantéS. Creada el 2001, s’ha especialitzat en les següents línies de treball: col·lecció de moda, disseny de vestuari d’espectacles, vestits de núvia personalitzats i creacions a mida del client.

En la seva trajectòria com a dissenyadora de vestuari d’espectacles ha explorat diferents gèneres: teatre de text, gestual, clown, familiar, dansa contemporània, espectacle tradicional i popular, dansa aèria, teatre de carrer...

On: Centre de formació teatral El Galliner, Casa de Cultura de Girona
Quan: Divendres 13 d’abril de 2018
Horari: De 18 a 20:30 h
Preu: Taller gratuït, inscripció obligatòria. Fins el 6 d’abril de 2018.

Places limitades

En finalitzar la classe es realitzarà una visita al servei de vestuari de l’AGT a càrrec de la seva responsable Marta Comasòlivas

Més informació i inscripcions

a/e agt@agt.cat
Tel. 972 221 377
De dilluns a dijous, de 10 a 15 h i de 16 a 19 h.

amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

Departament de Formació Continuada


“El clown a la pista!” curs avançat de clown a càrrec d’Antón Valen

Trobar el teu pallasso és una qüestió. Una altra és saber què fer...

Allò que s’anomena quarta paret no existeix a la pista ni als diferents espais escènics on s’hi posa un pallasso, ell està en contacte directe i permanent amb el públic per arreplegar un somriure. Treballarem les bases teatrals del clown i la recerca sobre com ser efectius davant el públic. Al mateix temps treballarem la claredat en el gest, en les accions i en la projecció emocional que permeti al clown connectar amb l’audiència. Els jocs i la improvisació individual i col•lectiva ens serviran per despertar la creativitat en la que trobarem la presència escènica, les pauses, els ritmes, l’escolta, el pretext, la complicitat amb el joc, el company i el públic. Cadascú ha de descobrir i alimentar la seva pròpia recerca. El personatge evolucionarà a mida que l’alumne li trobi sentit i s’apropi, des d’un mateix, cap al seu propi clown que aniran descobrint a través de la reacció dels altres (públic). Veurem com d’aquests jocs poden sorgir diferents estils clownescos, però abans aconsegueix riure de tu mateix i sigues sincer amb allò que sents i allò que fas.

Antón Valén es forma amb Jacques Lecoq, Norman Taylor, Philippe Gaulier, Pierre Byland, Michel Dallaire, Antonio Fava, Ángela de Castro, Ramón Albistur, Carlos Colombaioni i Théâtre de Complicite entre altres.
L’any 1993 ingressa com a professor d’interpretació gestual i clown a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia fins 2002. És seleccionat per Slava Polunin per a treballar com a clown a "Alegria" de Cirque du Soleil on realitza una gira mundial durant cinc anys (2002-2007). Posteriorment crea i dirigeix els nous números de clown de l’espectacle que actualment es segueixen representant dins “La Nouba”. Una altra vegada torna amb la companyia canadenca com a personatge principal dins la nova producció “Kurios” (2014-2017).
Assessora artísticament en rutina còmica a diferents companyies teatrals i de clown, teatre de carrer i Commedia dell'arte. Imparteix cursos de clown i tècnica actoral nacional i internacionalment.

On: Figueres (dins el Festival Còmic)
Quan: Del 30 de març al 2 d’abril de 2018
Horari: De 10 a 14 h
Preu: 210 € (120 € per a socis de l’AGT, AADPC, APCC i alumnes de l’Aula de Teatre de Figueres)

Inscripcions fins el 5 de març de 2018. Admissió al curs per ordre d’inscripcions (un cop realitzat l’ingrés).

Envieu un correu amb el vostre CV actualitzat a agt@agt.cat Per a majors de 18 anys. Places limitades.

Inscripcions i més informació
a/e agt@agt.cat
Tel. 972 221 377, de dilluns a dijous de 10 a 15 i de 16 a 19 h.

Organitza: Associació Gironina de Teatre i Festival Còmic de Figueres

amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

Xarxa Gironina de Cafè Teatre


Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix el circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines que es va iniciar l'any 2010 i que continua desenvolupant-se als municipis de Sarrià de Ter, Platja d’Aro, Vilablareix, Cassà de la Selva i La Bisbal d’Empordà.
 
Els eixos amb els quals es configura la proposta, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències...; professionalitat en la gestió; rigor artístic; la combinació d’espectacle i la possibilitat de prendre una copa fent un mos; i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador.

Aquest cicle compta amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments, la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.

La Xarxa Gironina de Cafè Teatre ofereix espectacles de petit format d'octubre a juliol als següents espais

Les Nits del Coro quinzenalment dijous a Sarrià de Ter a les 21:30 h
Les Nits de Can Gruart mensualment dijous alterns a Vilablareix a les 21:30 h
Les Nits de la Coma quinzenalment divendres a Cassà de la Selva a les 21:30 h
Les Nits de teatre del CAF mensualment divendres a Platja d’Aro a les 21 h
Les Nits del barri del Convent dijous d'estiu a la Bisbal d'Empordà a les 21:30 h

Podeu consultar tot el referent a la programació de la Xarxa al seu canal de Facebook

Si teniu cap proposta artística la podeu enviar a elcoro@agt.cat
Si teniu interès en sumar-vos a la Xarxa, podeu contactar amb l'entitat a agt@agt.cat

 

Actors x 1 dia


Inscripcions obertes per al curs 2017-18

Cursos de teatre a mida per a centres escolars (a partir de 6 anys)

L’Associació Gironina de Teatre ofereix als centres educatius classes d’introducció al teatre a mida per als seus alumnes. Els centres poden triar, permanentment, entre diverses disciplines teatrals: interpretació, vestuari, escenografia, teatre musical, teatre de gest, lectura en veu alta...

La jornada s’adapta a les necessitats específiques de cada centre, ajustant el pressupost en funció del nombre d’alumnes, d’hores i el lloc on s’imparteixin les classes.

Una proposta flexible perquè cap centre es quedi sense fer un tast de teatre, amb la garantia dels més de vint-i-cinc anys d’experiència del Centre de formació teatral El Galliner.

Una vegada realitzada l’activitat, els grups tenen l’opció de fer una xerrada-debat d’orientació laboral sobre les sortides professionals a les arts escèniques, a càrrec d'un professional del món de l’espectacle.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres, exposeu quines són les vostres necessitats i us enviarem una proposta personalitzada i un pressupost sense cap compromís.

Més informació

Nene Coca – Coordinador AGT
Tel. 972 221 377
agt@agt.cat

 

Premis de l’AGT


Amb l’objectiu de destacar els esforços per part de companyies, entitats, empreses o institucions per a mantenir l’activitat professional a les arts escèniques a les comarques gironines, l'Associació Gironina de Teatre va crear l’any 2013 el Premi de l’AGT.

D'una banda es compta amb el Premi “Pep Mora” per homenatjar a persones o institucions que hagin contribuït significativament al desenvolupament de les arts escèniques professionals al territori. I de l’altra, es distingeix amb el Premi de l’AGT al millor espectacle produït a les comarques gironines l’any anterior.

Fins ara els guardonats han estat:

  • 2012 - Sala La Planeta de Girona
  • 2013 - Quim Marcè i el Teatre de Bescanó
  • 2014 - Cristina Cervià
  • 2015 - Premi "Pep Mora": Jaume Alsina / Premi de l'AGT al millor espectacle: Ventura de Meritxell Yanes i David Planas
  • 2016 - Premi "Pep Mora": Janot Carbonell / Premi de l'AGT al millor espectacle: “L’home sense veu” de Clàudia Cedó interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà

Més informació sobre els premis a premis@agt.cat

 

Girona Scenic Experience


Girona Scenic Experience és una nova forma de conèixer la ciutat de Girona mitjançant una de les seves principals activitats culturals: les arts escèniques.

Tallers de teatre, cuina tradicional, una visita teatralitzada al Barri Vell i un espectacle de micro-teatre. Un còctel perfecte per endinsar-se en el ric patrimoni cultural gironí.

Aixeca el teló de la ciutat i viu una experiència creativa, lúdica i participativa (només disponible per a grups).

Pots ampliar la informació www.gironascenicexperience.com.

 

 
1 de 11

El Galliner

Coneixes El Galliner?

Fes click aquí per accedir a la programació i cursos del centre

SEGUEIX-NOS