Activitats i actes

Diferents projectes per dinamitzar el teatre a les comarques gironines

Mesures COVID-19


Amb motiu de les mesures per evitar la propagació del Covid-19, l'equip administratiu de l'Associació Gironina de Teatre estem a la vostra disposició, únicament,  per correu electrònic.

El serveis presencials, com vestuari i cessió d'espais, queden anul·lats fins a nou avís.

Disculpeu les molèsties.

 

Departament de Formació Continuada


Little Fly (taller-laboratori de creació)
A càrrec del col·lectiu Kein Land

El treball es basa en la recerca del que són les relacions de poder i l'opressió que pot ser generada d'elles, mitjançant l'ús d'un enfocament abstracte per a parlar-ne i la utilització d’eines com l'animalització, patrons de moviment i les relacions espacials.

Objectius

Compartir maneres de desenvolupar dramatúrgies  centrant-nos, principalment, en el “cos poètic” (que ens permet indagar en com podem transmetre i expressar a través del cos) i en la generació de material des d’un pensament irracional o abstracte.

Una oportunitat de crear de manera individual moviment i text que després serà compartit en grups reduïts de manera que s’acabin formant petites peces grupals en que el material generat provingui del que prèviament ha creat cada individu.

Contingut i mètodes

  • Escalfament físic través de jocs teatrals.
  • Animalització:  concepte que permet crear personatges a través de la fiscalitat i de les conductes d’alguna espècia animal.
  • Patrons de moviment: buscar quines son les possibilitats, quins rols o relacions es poden generar en la relació de diferents cossos en relació entre l’espai i ells.
  • Improvisació individual i grupal que permeti generar imatges escèniques concretes.
  • Escriptura des del cos: generació de text a partir d’accions físiques i patrons de moviment mitjançant l’escriptura automàtica.
  • Creació individual i conjunta
  • Presentació i reflexió conjunta
  • Utilització del concepte pedagògic “Noise” que ens permet distingir totes les parts presents en una dramatúrgia teatral (temps, espai, text, emoció i ritme).

Col·lectiu Kein Land
És un col·lectiu internacional emergent format per Ainhoa Hevía Uría (Oviedo), Julia Van de Hof (Viena), Marina Zérva (Kalamata) i Gina Batlle i Oliva (Barcelona); durant els estudis del Grau de Teatre físic i creació col·lectiva (Devisingtheatre), basat en la Pedagogia de Jacques Lecoq, a la LISPA School (London International School of DevisingTheatreand Performance) amb seu a Berlín. Des d’aleshores han col·laborat en diferents projectes.
A més, tres dels seus components varen crear i realitzar, juntament amb altres col·laboradors, el 'WhilstWalkingTouring Festival', una gira teatral per diferents ciutats de l'Índia on van impartir tallers a adults i nens i presentàvem sis obres d’auto creació col·lectiva. Una d’aquestes obres de teatre va ser Little Fly, que ara desenvolupen a FaberResidency (Olot).

On: Centre de formació teatral El Galliner, Girona
Quan: 6 de març de 2020
Horari: De 9.30 a 12.30 h
Preu: Activitat gratuïta per als socis de l'Entitat

Admissió al curs per ordre d’inscripcions. Places limitades. Fins al 5 de març.

Inscripcions i més informació
a/e comunicacio@elgalliner.cat
Tel. 972 20 58 84, de dilluns a divendres de 9 a 12 h.

Organitza:
Associació Gironina de Teatre (AGT) i Faber, the Residency of Arts, Sciences and Humanities of Catalonia in Olot


Amb el suport de:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona
Ajuntament de Girona


 

Actors x 1 dia


Inscripcions obertes per al curs 2019-20

Cursos de teatre a mida per a centres escolars (a partir de 6 anys)

L’Associació Gironina de Teatre ofereix als centres educatius classes d’introducció al teatre a mida per als seus alumnes. Els centres poden triar, permanentment, entre diverses disciplines teatrals: interpretació, vestuari, escenografia, teatre musical, teatre de gest, lectura en veu alta...

La jornada s’adapta a les necessitats específiques de cada centre, ajustant el pressupost en funció del nombre d’alumnes, d’hores i el lloc on s’imparteixin les classes.

Una proposta flexible perquè cap centre es quedi sense fer un tast de teatre, amb la garantia dels prop de trenta anys d’experiència del Centre de formació teatral El Galliner.

Una vegada realitzada l’activitat, els grups tenen l’opció de fer una xerrada-debat d’orientació laboral sobre les sortides professionals a les arts escèniques, a càrrec d'un professional del món de l’espectacle.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres, exposeu quines són les vostres necessitats i us enviarem una proposta personalitzada i un pressupost sense cap compromís.

Més informació

Coordinació AGT
Tel. 972 20 58 84
agt@agt.cat

 

Premis de l’AGT


Amb l’objectiu de destacar els esforços per part de companyies, entitats, empreses o institucions per a mantenir l’activitat professional a les arts escèniques a les comarques gironines, l'Associació Gironina de Teatre va crear l’any 2013 el Premi de l’AGT.

D'una banda s'organitza el Premi “Pep Mora” per homenatjar a persones o institucions que hagin contribuït significativament al desenvolupament de les arts escèniques professionals al territori. I fins 2017, s'ha distingit amb el Premi de l’AGT al millor espectacle produït a les comarques gironines l’any anterior.

Fins ara els guardonats han estat:

2012 - Sala La Planeta de Girona
2013 - Quim Marcè i el Teatre de Bescanó
2014 - Cristina Cervià
2015 - Premi "Pep Mora": Jaume Alsina / Premi de l'AGT al millor espectacle: Ventura de Meritxell Yanes i David Planas
2016 - Premi "Pep Mora": Janot Carbonell / Premi de l'AGT al millor espectacle: “L’home sense veu” de Clàudia Cedó interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà
2018 - Premi "Pep Mora": Tena Busquets i l'equip d'arts escèniques d'Olot Cultura
2019 - Premi "Pep Mora": Aula de teatre de Banyoles: als fundadors i a l’equip actual.

Més informació sobre els Premis a agt@agt.cat

 

 

El Galliner

Coneixes El Galliner?

Fes click aquí per accedir a la programació i cursos del centre

SEGUEIX-NOS