Activitats

Diferents projectes per dinamitzar el teatre a les comarques gironines

Departament de Formació Continuada


Teatre d'objectes, eina per la creació escènica amb Xavier Bobés

Durant aquest taller s'aprofundirà en la capacitat expressiva dels objectes que ens envolten. Aquest es durà a terme mitjançant pràctiques de manipulació amb diferents materials i objectes tot descobrint la seva essència poètica i de joc.

Les sessions començaran amb un escalfament corporal, seguit d'un entrenament tècnic de manipulació individual i/o de grup, per continuar amb un procès de creació amb l'objecte des de diverses fonts d'inspiració i representació: la paraula i el relat, el cos i l'espai, la manipulació en silenci de l'objecte quotidià, la memòria sensorial, el teatre d'objectes documental, la instal·lació.

Finalment, cada participant triarà un mitjà dels explorats per dur a terme un breu procès de creació objectual individual d'una manipulació en solitari de 5-10 minuts. Això permetrà la posada en pràctica dels diferents passos d'escriptura i improvisació objectual: des de la recerca i la improvisació, a la tria dels materials, a la presa de decisions dramatúrgiques finals.

L'objectiu principal d'aquest taller és trobar el punt mig on l'objecte i la seva manipulació esdevé metàfora sense perdre l'espontaneïtat de l’intèrpret; com compaginar una tècnica precisa de manipulació amb l’impuls més íntim i la forma personal de cadascú d'expressar-se, moure's, dir i crear.

Si t'agrada pensar amb les mans, escriure en l'espai i imaginar amb allò que desconeixes, aquest taller et pot interessar.

Xavier Bobés i Solà
Creador escènic. Es defineix com autodidacta. Apassionat de la poètica dels objectes, investiga des de fa més de quinze anys amb tot tipus d’objectes quotidians. Aprofundeix en la recerca del contingut simbòlic/teatral dels objectes i de tot allò aparentment banal. I això ho fa mitjançant la creació, l’assaig i la docència

On: Centre de formació teatral El Galliner, Girona
Quan: Del 21 al 24 de març de 2019
Horari: De 9:30 a 14:30 h
Preu: 220 € (140 € per a socis de l’AGT, AADPC i APCC *)
* Possibilitat de pagament fraccionat per a socis

Admissió al curs per ordre d’inscripcions (un cop realitzat l’ingrés). Places limitades.

Inscripcions i més informació
a/e agt@agt.cat
Tel. 972 221 377, de dilluns a dijous de 10 a 15 i de 16 a 19 h.

amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

Xarxa Gironina de Cafè Teatre


Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix el circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines que es va iniciar l'any 2010 i que continua desenvolupant-se als municipis de Sarrià de Ter, Vilablareix, Cassà de la Selva, La Bisbal d’Empordà i Castell d'Aro.

Els eixos amb els quals es configura la proposta, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències...; professionalitat en la gestió; rigor artístic; la combinació d’espectacle i la possibilitat de prendre una copa fent un mos; i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador.

Aquest cicle compta amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments, la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.

La Xarxa Gironina de Cafè Teatre ofereix espectacles de petit format d'octubre a juliol als següents espais:

Les Nits del Centre quinzenalment dijous a Sarrià de Ter a les 21:30 h
Les Nits de Can Gruart mensualment dijous alterns a Vilablareix a les 21:30 h
Les Nits de la Coma quinzenalment divendres a Cassà de la Selva a les 21:30 h
Les Nits del barri del Convent dijous d'estiu a la Bisbal d'Empordà a les 21:30 h
Les Nits de L'Antic Casino (programació pendent) a Castell d'Aro

Podeu consultar tot el referent a la programació de la Xarxa a la web www.cafeteatre.cat i seu canal de Facebook

Si teniu cap proposta artística la podeu enviar a elcoro@agt.cat
Si teniu interès en sumar-vos a la Xarxa, podeu contactar amb l'entitat a agt@agt.cat

 

Actors x 1 dia


Inscripcions obertes per al curs 2018-19

Cursos de teatre a mida per a centres escolars (a partir de 6 anys)

L’Associació Gironina de Teatre ofereix als centres educatius classes d’introducció al teatre a mida per als seus alumnes. Els centres poden triar, permanentment, entre diverses disciplines teatrals: interpretació, vestuari, escenografia, teatre musical, teatre de gest, lectura en veu alta...

La jornada s’adapta a les necessitats específiques de cada centre, ajustant el pressupost en funció del nombre d’alumnes, d’hores i el lloc on s’imparteixin les classes.

Una proposta flexible perquè cap centre es quedi sense fer un tast de teatre, amb la garantia dels més de vint-i-cinc anys d’experiència del Centre de formació teatral El Galliner.

Una vegada realitzada l’activitat, els grups tenen l’opció de fer una xerrada-debat d’orientació laboral sobre les sortides professionals a les arts escèniques, a càrrec d'un professional del món de l’espectacle.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres, exposeu quines són les vostres necessitats i us enviarem una proposta personalitzada i un pressupost sense cap compromís.

Més informació

Nene Coca – Coordinador AGT
Tel. 972 221 377
agt@agt.cat

 

Premis de l’AGT


Amb l’objectiu de destacar els esforços per part de companyies, entitats, empreses o institucions per a mantenir l’activitat professional a les arts escèniques a les comarques gironines, l'Associació Gironina de Teatre va crear l’any 2013 el Premi de l’AGT.

D'una banda s'organitza el Premi “Pep Mora” per homenatjar a persones o institucions que hagin contribuït significativament al desenvolupament de les arts escèniques professionals al territori. I fins 2017, s'ha distingit amb el Premi de l’AGT al millor espectacle produït a les comarques gironines l’any anterior.

Fins ara els guardonats han estat:

2012 - Sala La Planeta de Girona
2013 - Quim Marcè i el Teatre de Bescanó
2014 - Cristina Cervià
2015 - Premi "Pep Mora": Jaume Alsina / Premi de l'AGT al millor espectacle: Ventura de Meritxell Yanes i David Planas
2016 - Premi "Pep Mora": Janot Carbonell / Premi de l'AGT al millor espectacle: “L’home sense veu” de Clàudia Cedó interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà
2018 - Premi "Pep Mora": Tena Busquets i l'equip d'arts escèniques d'Olot Cultura

Més informació sobre els premis a agt@agt.cat

 

 

El Galliner

Coneixes El Galliner?

Fes click aquí per accedir a la programació i cursos del centre

SEGUEIX-NOS