Activitats

Diferents projectes per dinamitzar el teatre a les comarques gironines

Departament de Formació Continuada


Tècniques d’improvisació i creació d’escenes a càrrec de Carles Castillo

Adreçat a actors i actrius professionals

El curs de tècniques d’improvisació és una introducció a les tècniques, creació i desenvolupament d’escenes teatrals improvisades a partir de les possibilitats de cadascú, descobrint y millorant totes las facetes artístiques, l’humor, el drama i sobretot la naturalitat de la interpretació.

La creativitat escènica quan parlem de la improvisació neix quan l’improvisador és capaç de crear a partir del blanc mental, saber construir un espai, un personatge, una situació, etc.

Objectius

L’objectiu principal és que l’alumnat descobreixi el valor de la improvisació com a eina essencial en la formació d’un actor-actriu.

Aquestes tècniques seran les que ajuden a construir una improvisació amb la garantia de tot i ser improvisada disposa de tots els coneixements i tècniques per a poder crear qualsevol situació que se’ls proposi amb la completa seguretat, tranquil·litat i divertiment a través de l’escolta, la creació d’espais i/o de personatges, el desenvolupament de les escenes, etc. Les tècniques d’improvisació són una ajuda per a qualsevol moment que un actor-actriu hagi de realitzar un càsting, rodatge, etc.

Continguts

 • Escalfament mental i físic
 • Creació d’espais teatrals
 • Com neix un personatge
 • Creació d’un text
 • Tècniques d’escolta i visualització
 • La dramatúrgia del text teatral

Carles Castillo

Comença la seva carrera artística entre els anys 1988 i 1989. Fins el moment ha produït en la seva pròpia companyia més de 15 espectacles. A la televisió ha treballat a sèries com Al salir de clase, El comisario, Aquí no hay quien viva, Miguel Hernández, Severo Ochoa, Qué punto de tele cinco, o en programes de José Mota. Cinematogràficament a les pel·lícules Todos a la cárcel, La semana que viene sin falta o Atasco en la nacional entre altres. Ha col·laborat o treballat a diferents emissores de ràdio com Onda Cero, Radio Nacional, Punto Radio o Cadena Ser. En el camp del teatre és un dels components de la companyia IMPREBÍS, pioners a l'Estat Espanyol de la Improvisació, amb més de 3.000 representacions i més d’un milió d’espectadors. Ha creat i dirigit més de quinze espectacles. Actualment està de gira Nacional amb l’espectacle Por los Pelos i amb els seus espectacles unipersonals Piano Piano, Recuerdos del Pasado, etc. Compta amb diferents llibres editats sobre Improvisació i Mim. Ha treballat internacionalment a Itàlia, França, Eslovàquia, Viena, Bratislava, Colòmbia, Argentina, Guatemala, El Salvador, Cuba, Bolívia, Veneçuela, Perú, Guinea Equatorial, Paraguai, etc.

www.carlescastillo.net

On: Centre de formació teatral El Galliner, Girona
Quan: Del 13 al 16 de desembre de 2018
Horari: De 10 a 14 h
Preu: 220 € (140 € per a socis de l’AGT, AADPC i APCC *)
* Possibilitat de pagament fraccionat per a socis

Admissió al curs per ordre d’inscripcions (un cop realitzat l’ingrés). Places limitades.

Inscripcions i més informació
a/e agt@agt.cat
Tel. 972 221 377, de dilluns a dijous de 10 a 15 i de 16 a 19 h.

amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

 

Xarxa Gironina de Cafè Teatre


Xarxa Gironina de Cafè Teatre és el nom amb que es defineix el circuit d’espectacles de petit format a les comarques gironines que es va iniciar l'any 2010 i que continua desenvolupant-se als municipis de Sarrià de Ter, Platja d’Aro, Vilablareix, Cassà de la Selva i La Bisbal d’Empordà.
 
Els eixos amb els quals es configura la proposta, consisteixen en una programació eclèctica que barreja diferents disciplines escèniques: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, màgia, performance, noves tendències...; professionalitat en la gestió; rigor artístic; la combinació d’espectacle i la possibilitat de prendre una copa fent un mos; i l’afegit de la calidesa de la proximitat amb l’espectador.

Aquest cicle compta amb la complicitat de les Àrees de Cultura dels seus respectius Ajuntaments, la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la producció de l’Associació Gironina de Teatre.

La Xarxa Gironina de Cafè Teatre ofereix espectacles de petit format d'octubre a juliol als següents espais

Les Nits del Coro quinzenalment dijous a Sarrià de Ter a les 21:30 h
Les Nits de Can Gruart mensualment dijous alterns a Vilablareix a les 21:30 h
Les Nits de la Coma quinzenalment divendres a Cassà de la Selva a les 21:30 h
Les Nits de teatre del CAF mensualment divendres a Platja d’Aro a les 21 h
Les Nits del barri del Convent dijous d'estiu a la Bisbal d'Empordà a les 21:30 h

Podeu consultar tot el referent a la programació de la Xarxa al seu canal de Facebook

Si teniu cap proposta artística la podeu enviar a elcoro@agt.cat
Si teniu interès en sumar-vos a la Xarxa, podeu contactar amb l'entitat a agt@agt.cat

 

Actors x 1 dia


Inscripcions obertes per al curs 2017-18

Cursos de teatre a mida per a centres escolars (a partir de 6 anys)

L’Associació Gironina de Teatre ofereix als centres educatius classes d’introducció al teatre a mida per als seus alumnes. Els centres poden triar, permanentment, entre diverses disciplines teatrals: interpretació, vestuari, escenografia, teatre musical, teatre de gest, lectura en veu alta...

La jornada s’adapta a les necessitats específiques de cada centre, ajustant el pressupost en funció del nombre d’alumnes, d’hores i el lloc on s’imparteixin les classes.

Una proposta flexible perquè cap centre es quedi sense fer un tast de teatre, amb la garantia dels més de vint-i-cinc anys d’experiència del Centre de formació teatral El Galliner.

Una vegada realitzada l’activitat, els grups tenen l’opció de fer una xerrada-debat d’orientació laboral sobre les sortides professionals a les arts escèniques, a càrrec d'un professional del món de l’espectacle.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres, exposeu quines són les vostres necessitats i us enviarem una proposta personalitzada i un pressupost sense cap compromís.

Més informació

Nene Coca – Coordinador AGT
Tel. 972 221 377
agt@agt.cat

 

Premis de l’AGT


Amb l’objectiu de destacar els esforços per part de companyies, entitats, empreses o institucions per a mantenir l’activitat professional a les arts escèniques a les comarques gironines, l'Associació Gironina de Teatre va crear l’any 2013 el Premi de l’AGT.

D'una banda es compta amb el Premi “Pep Mora” per homenatjar a persones o institucions que hagin contribuït significativament al desenvolupament de les arts escèniques professionals al territori. I de l’altra, es distingeix amb el Premi de l’AGT al millor espectacle produït a les comarques gironines l’any anterior.

Fins ara els guardonats han estat:

 • 2012 - Sala La Planeta de Girona
 • 2013 - Quim Marcè i el Teatre de Bescanó
 • 2014 - Cristina Cervià
 • 2015 - Premi "Pep Mora": Jaume Alsina / Premi de l'AGT al millor espectacle: Ventura de Meritxell Yanes i David Planas
 • 2016 - Premi "Pep Mora": Janot Carbonell / Premi de l'AGT al millor espectacle: “L’home sense veu” de Clàudia Cedó interpretat per Cristina Cervià i Jordi Subirà

Més informació sobre els premis a premis@agt.cat

 

 

El Galliner

Coneixes El Galliner?

Fes click aquí per accedir a la programació i cursos del centre

SEGUEIX-NOS